Oferte Cazare - City Break Glasgow, Scotland, Marea Britanie 🌆 2024

Cazare - City Break Glasgow 2024

   Orașul Glasgow este situat de-a lungul celor două maluri ale râului Clyde.   Denumirea orașului este de origine galică, iar în traducere engleză înseamnă „Green Glen”. Există dovezi privind existența unei așezări preistorice pe locul în care astăzi se întinde orașul Glasgow . Orașul propriu-zis a fost fondat în jurul anului 550 d. Hr, odată cu sosirea Sfântului Mungo, care a pus bazele unei comunități religioase. Actuala catedrală dedicată sfântului, care datează din secolul al XII-lea, a fost ridicată pe locul unei fost capele. Spre sfârșitul secolului al XII-lea, Glasgow a primit dreptul de a organiza un târg anual, cu toate acestea, populația sa nu a trecut niciodată de câteva mii de locuitori. În cea de-a doua parte a secolului al XV-lea, Glasgow era burg regal, în anul 1451 fiind înființată universitatea sa.  Glasgow a prosperat din punct de vedere economic, în acest sens un rol important jucându-l așezarea sa geografică, orașul fiind situat între Highland și Lowland Scotland și la o distanță relativ mică de Edinburgh. 

Citeste mai mult

City Break Glasgow 2024 face parte din regiunea Scotland din Marea Britanie.

In Glasgow sunt 141 hoteluri, din care 8 hoteluri de 5 stele, 36 de hoteluri de 4 stele, 77 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele.

Filtre City Break Glasgow 2024

Filtreaza hotelurile din Glasgow pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Glasgow, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Glasgow - cel mai mare și mai vibrant oraș al Scoției

   În secolul al XVIII-lea, când Marea Britanie și-a dezvoltat comerțul cu America, Glasgow exporta cărbune, lână și hering în întreaga Europă. Mai apoi, comerțul cu produse din exotice din America, precum tutunul, zahărul și romul, le-a adus comercianților din Glasgow venituri extrem de mari. La această stare de fapt a contribuit și faptul că râul Clyde a fost dragat și adâncit, ceea ce l-a făcut în totalitate navigabil. Odată cu Revoluția Industrială, principala ramură a comerțului a fost exploatarea cărbunelui, producția de produse chimice și construcțiile navale. Prosperitatea orașului a fost zguduită în timpul Primului Război Mondial. Declinul industrial a orașului a dus la o scădere a populației, însă la sfârșitul secolului al XX-lea Glasgow  cunoștea o perioadă de revitalizare.

  Puține clădiri istorice au rezistat perioadei industriale. Cu toate acestea, turiștii vor putea vizita Catedrala și Provand´s Lordship, care datează din anul 1471 și este cea mai veche casă din Glasgow. Cartierul istoric, cunoscut sub numele de Glasgow Cross, păstrează clădiri și străzi care datează din secolele XVII-XVIII.  Pe cuprinsul său veți descoperi și o serie de parcuri foarte bine amenajate și numeroase atracții culturale, precum Opera Scoțiană, Baletul Scoțian, Orchestra Națională Scoțiană, Galeria și Muzeul de Artă Kelvingrove. Colecția Burrel, din Pollok Country Park, găzduiește artă antică și lucrări semnate de artiști europeni și asiatici. Turiștii pot include în programul sejurului și vizitarea Centrul de Știință din Glasgow, care studiază efectul științei și a tehnologiei asupra societății. Centrul cuprinde și Turnul Glasgow, care măsoară 140 metri înălțime și este cea mai înaltă construcție de pe cuprinsul Scoției.

poza Sejur în Glasgow - cel mai mare și mai vibrant oraș al Scoției

   Glasgow este un oraș vibrant și plin de personalitate. Este cel mai mare oraș al Scoției și este fascinant mai cu seamă pentru iubitorii de artă și cultură. Numărul mare de restaurante de pe cuprinsul său îl face să fie o destinație de vacanță încântătoare și pentru gurmanzi. Apropierea de Loch Lomond și Parcul Național Trossachs îl face să fie adorat și de către iubitorii de natură.

   Orașul Glasgow găzduiește mai mult de 20 de muzee și galerii de artă, cele mai impresionante fiind Galeria și Muzeul de Artă Kelvingrove, precum și Muzeul Riverside, un muzeu ceva mai neobișnuit, care dezvăluie istoria transportului public din oraș. Turiștii vor beneficia de acces gratuit în cele mai importante muzee din oraș. Glasgow se face remarcat și datorită artei sale stradale. Turiștii pasionați de istorie vor putea vizita Mănăstirea Universității. Lăcașul de cult a fost sfințit la 4 octombrie 1929 și a fost dedicat memoriei studenților și profesorilor decedații în timpul Primului Război Mondial. În timpul conflagrației și-au pierdut viața 755 de studenți și profesori. În spatele altarului au fost dispuse tăblițe cu numele tuturor celor care și-au pierdut viața. În interiorul lăcașului de cult sunt dispuse și o serie de tăblițe cu numele celor 405 de universitari care au murit în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Interiorul mănăstirii este decorat cu sculpturi în lemn și o serie de vitralii. Construcția mănăstirii a început în anul 1914, însă a fost întreruptă în timpul desfășurării Primului Război Mondial, lucrările au fost reluate în anul 1923, dar s-au desfășurat anevoios, din cauza condițiilor meteo și a problemelor economice. Totodată, turiștii pasionați de istorie și nu numai vor putea explora și necropola orașului. 

poza Sejur în Glasgow - cel mai mare și mai vibrant oraș al Scoției