Oferte Cazare - City Break Liverpool, London, Marea Britanie ­čîć 2024

Cazare - City Break Liverpool 2024

┬á ┬á Ora╚Öul┬á Liverpool este locul ├«n care Mersey se ├«nt├ólne╚Öte cu Marea Irlandei. Ora╚Öul a fost men╚Ťionat documentar pentru prima dat─â ├«n anul 1190, sub numele de "Liuepul", care provine din termenul "lifer", ┬á care ├«n traducere ├«nseamn─â ap─â noroioas─â, ╚Öi termenul "pol", care se traduce ca p├ór├óu. De-a lungul secolele denumirea ora╚Öului a evoluat sub diferite forme, precum Leuerepul, Lyuerpole, Lytherpole, Litherpoole, ajung├óndu-se ├«n cele din urm─â la┬á Liverpool . Originile ora╚Öului Liverpool au fost puse ├«n anul 1207, c├ónd regele Ioan a emis o serie de scrisori prin intermediul c─ârora anun╚Ťa ├«nfiin╚Ťarea cartierului Livpul. ├Än anul 1235 era finalizat Castelul Liverpool, care a fost distrus ├«n anul 1726. ┬á La ├«nceputurile sale, ora╚Öul Liverpool era str─âb─âtut doar de 7 str─âzi, acestea exist─â ╚Öi ast─âzi ╚Öi sunt: Bank Street, ast─âzi Strada Water, Castle Street, Chapel Street, Dale Street, Juggler Street, acum Hight Street, Moore Street, ├«n prezent Tithebarn Street, ╚Öi Whiteacre Street, ast─âzi Old Hall Street.┬á

Citeste mai mult

City Break Liverpool 2024 face parte din regiunea Londra din Marea Britanie.

In Liverpool sunt 133 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 55 de hoteluri de 4 stele, 63 de hoteluri de 3 stele, 11 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtre City Break Liverpool 2024

Filtreaza hotelurile din Liverpool pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Liverpool, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza pre╚Ťurilor aplicate ├«n ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Liverpool: Recomand─âri de vacan╚Ť─â

   P├ón─â ├«n secolul al XVIII-lea, Liverpool era un ora╚Ö mic ╚Öi lipsit de importan╚Ť─â. Ora╚Öul s-a dezvoltat odat─â cu ascensiunea comer╚Ťului transatlantic. Liverpool a jucat un rol primordial ├«n comer╚Ťul transatlantic cu sclavi a secolului al XVIII-lea. Mai multe informa╚Ťii despre acest aspect ve╚Ťi putea afla, dac─â alege╚Ťi s─â vizita╚Ťi Muzeul Interna╚Ťional al Sclaviei. Datorit─â acestei activit─â╚Ťi economice, ora╚Öul a cunoscut o perioad─â de ├«nflorire. ├Än anul 1715, primul doc era inaugurat ├«n ora╚Ö, este vorba despre Thomas Streer┬┤s Dock, dispus pe r├óul Mersey. Docul g─âzduia 100 de nave. ├Än secolul al XIX-lea, 40% din comer╚Ťul global trecea prin docurile din Liverpool. ├Än anul 1846 era finalizat Docul Albert, care a adus o schimbare remarcabil─â ├«n ceea ce prive╚Öte comer╚Ťul.  Docul a jucat un rol important ╚Öi ├«n timpul Celui De-al Doilea R─âzboi Mondial, primind statutul de construc╚Ťie de grad I ╚Öi reprezent├ónd cea mai mare colec╚Ťie unic─â de cl─âdiri din Marea Britanie. ├Än anii 80 ai secolului trecut, Docul Albert a fost reamenajat ╚Öi a primit aspectul din prezent. Dup─â r─âzboi, ora╚Öul Liverpool s-a confruntat cu o sc─âdere a comer╚Ťului, dar  s-a remarcat datorit─â produc╚Ťiilor muzicale. Astfel, ├«n anul 1960 a devenit casa uneia dintre cele mai faimoase trupe muzicale din lume, The Beatles. Fanii trupei nu pot rata The Beatles Story, unde vor putea afla informa╚Ťii interesante despre istoria trupei, precum ╚Öi despre cariera solo ulterioar─â a fiec─ârui membru a trupei. Turi╚Ötii vor putea opta pentru un tur audio, informa╚Ťiile din cadrul turului fiind furnizate chiar de c─âtre sora lui John Lennon, Julia. Fanii vor putea admira ochelarii rotunzi ai lui John Lennon, prima chitar─â a lui George Harrison, o replic─â a clubului Cavern ╚Öi alte lucruri interesante. De asemenea, turi╚Ötii vor putea alege s─â viziteze ╚Öi Clubul Cavern, care este faimos deoarece The Beatles obi╚Önuia s─â c├ónte aici ├«n primii ani de activitate. Vizitatorii s─âi se vor putea bucura de muzic─â live, iar intrarea este liber─â. 

poza  Liverpool: Recomand─âri de vacan╚Ť─â

  La sf├ór╚Öitul anilor 1860, mul╚Ťi imigran╚Ťi chinezi s-au stabilit ├«n Liverpool ╚Öi au fost angaja╚Ťi de c─âtre Blue Funnel Shipping Line, astfel s-au creat leg─âturi puternice cu ora╚Öele Shanghai ╚Öi Hong Kong.  ├Än anul 1940, ├«n timpul Celui De-al Doilea R─âzboi Mondial, ora╚Öul s-a confruntat cu 80 de raiduri aeriene, care au devastat mai multe locuin╚Ťe ╚Öi au ucis circa 2700 de locuitori. La 5 mai 1941, Biserica Sf├óntul Luca a fost atacat─â cu o bomb─â incendiar─â, motiv pentru care este supranumit─â The Bombed Out Church. L─âca╚Öul de cult este o a amintire vie a ceea ce a avut de ├«nfruntat ora╚Öul. ├Än prezent, aceasta g─âzduie╚Öte o mul╚Ťime de evenimente culturale, de la concerte la spectacole de teatru. De-a lungul secolelor, ora╚Öul Liverpool a fost ├«mbog─â╚Ťit cu o serie de cl─âdiri remarcabile, printre care se situeaz─â ╚Öi Biserica Congrega╚Ťional─â. L─âca╚Öul de cult a fost construit ├«n anul 1811, iar acum are statutul de cl─âdire protejat─â de c─âtre stat. ├Än r├óndul celor mai notabile cl─âdiri din Liverpool se situeaz─â ╚Öi 30 James Street. Aceasta a fost construit─â la sf├ór╚Öitul secolului al XIX-lea ╚Öi ini╚Ťial era cunoscut─â drept Casa Albion. Ora╚Öul Liverpool se m├óndre╚Öte cu peste 2500 de cl─âdiri istorice, dintre acestea 26 au gradul I de importan╚Ť─â, iar 85 gradul II.

poza  Liverpool: Recomand─âri de vacan╚Ť─â

    St. Georges┬┤s Hall este una dintre cele mai faimoase cl─âdiri din Liverpool ╚Öi un adev─ârat exemplu de arhitectur─â greco-roman─â. Cl─âdirea a fost construit─â ├«n anul 1854, este dispus─â pe strada Lime, iar regina Victoria o consider─â demn─â de Atena Antic─â. Pe l├óng─â frumuse╚Ťea, elegan╚Ťa ╚Öi for╚Ťa sa, St. Georges┬┤s Hall se face remarcat─â ╚Öi datorit─â mozaicului compus din 30.000 de pl─âci. Croxteth Hall este dispus─â ├«n mijlocul unui parc care se ├«ntinde pe o suprafa╚Ť─â de 500 de acri. Cl─âdirea este situat─â la periferia Liverpool ╚Öi reprezint─â o evadare ideal─â pentru cei care aleg s─â petreac─â un sejur ├«n acest ora╚Ö.  ├Än trecut, Croxteth Hall a fost re╚Öedin╚Ťa familiei Molyneux. La momentul actual, domeniul se afl─â ├«n patrimoniul ora╚Öului ╚Öi cuprinde o sal─â istoric─â, ferma Croxteth, o gr─âdin─â victorian─â ╚Öi un parc imens. ├Än timpul sejurului ├«n Liverpool nu pute╚Ťi rata Catedrala. Aceasta este cea mai mare catedral─â anglican─â din toat─â Europa ╚Öi una dintre cele mai semnificative atrac╚Ťii ale ora╚Öului. Din turnul s─âu, turi╚Ötii se vor putea bucura de o priveli╚Öte panoramic─â asupra ora╚Öului. Intrarea este gratuit─â, ├«ns─â turi╚Ötii pot cump─âra bilete pentru a urca ├«n turn ╚Öi ghiduri audio, care vor face experien╚Ťa s─â fie cu at├ót mai interesant─â. Catedrala Metropolitan─â din Liverpool a fost proiectat─â de c─âtre Sir Edwin Lutyens. Se face remarcat─â ├«n special datorit─â formei sale neobi╚Önuite. Turnul acestuia este circular, este decorat cu sticl─â colorat─â ╚Öi este dispus ├«n centrul cl─âdirii. Catedrala este cunoscut─â ╚Öi drept Catedrala Mitropolitan─â a lui Hristos Regele.  Iubitorii de art─â ╚Öi nu numai vor putea vizita ╚Öi Galeria de Art─â Walker. Galeria a fost deschis─â ├«n anul 1877, iar ├«n prezent este una dintre cele mai interesante galerii de art─â din Marea Britanie. Vizitatorii s─âi vor putea admira picturi, sculpturi ╚Öi alte astfel de opere de art─â, care au o vechime de peste 6000 de ani. Galeria de Art─â din Liverpool g─âzduie╚Öte lucr─âri semnate de Poussin, Rembrandt, Rubens ╚Öi Gainsborough. Extrem de interesate sunt ╚Öi colec╚Ťiile de art─â modern─â ╚Öi contemporan─â.

    ├Än anul 2004, o parte a ora╚Öului Liverpool a fost distins─â ca parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceasta se ├«ntinde de-a lungul malului Royal Albert Dock p├ón─â la Pier Head ╚Öi Stanley. Zona Patrimoniului Mondial UNESCO cuprinde ╚Öi cartierele comerciale Ropewalks ╚Öi St George┬┤s Hall. Ora╚Öul Liverpool a jucat rolul de Capital─â Cultural─â European─â ├«n anul 2008, iar ├«n decembrie 2015, ora╚Öul ╚Öi-a c├ó╚Ötigat renumele de Ora╚Ö al Muzicii UNESCO. 

poza  Liverpool: Recomand─âri de vacan╚Ť─â