Palatul Buckingham

    Palatul Buckingham este reședința reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Palatul este situat în cartierul Westminster, luându-și numele de la reședința construită pentru ducele de Buckingham, John Sheffield.  Clădirea a fost achiziționată în anul 1762,  de către George al III-lea pentru soția sa, regina Charlotte.  Edificiul a luat forma unui palat în jurul anului 1820, în timpul domniei lui George al IV-lea. De extinderea sa s-a ocupat arhitectul John Nash, care a proiectat și grădinile ce înconjoară palatul. Parte de Est a palatului,  cunoscută ca Fore Court, a fost extinsă în anul 1847, de către Edward Blore și reproiectată în 1913, de către Sir Aston Webb. Interiorul Palatului Buckingham este absolut spectaculos, găzduind Galeria Reginei, unde sunt expuse obiecte de artă dintre cele mai prețioase, precum Ouă Fabergé și picturi semnate de Leonardo da Vinci. Turiștii vizitează Palatul Buckingham cu precădere pentru a asista la schimbare gărzii. Întreaga ceremonie durează în jur de 45 de minute și începe la ora 11:30. Din mai până în iulie, gărzile se schimbă zilnic, urmând ca în restul anului acestea să se schimbe din 2 în 2 zile, în zilele pare ale lunii. Turiștii vor putea vizita interioarele Palatului Buckingham în lunile august- septembrie, când familia regală vizitează Balmoreal. Regina Elisabeta II adoră vacanța de la sfârșitul verii, deoarece se eliberează de toate îndatoririle publice, astfel încât poate să se relaxeze și să-și petreacă timpul alături de membrii familiei.  În plus, în timpul petrecut la Castelul Balmoreal, membrii familiei regale britanice renunță la protocol și se comportă precum niște oameni simpli. Ei servesc prânzul în aer liber, se bucură de plimbări și drumeții, organizează picnicuri și practică echitație. Palatul Buckingham a fost deschis publicului pentru întâia oară în 1990, pentru a finanța o serie de reparații la Castelul Windsor. Extrem de interesantă este Sala Tronului, care este decorată în nuanțe de roșu și auriu. În centrul sălii sunt dispuse două scaune tapițate, care au fost utilizate și la ceremonia de încoronare a reginei în anul 1593.  Scaunul brodat cu „EIIR” a fost utilizat de Elisabeta a II-a de la începutul ceremoniei de încoronare până când i s-a pus coroana pe cap. Din tavanul sălii atârnă un candelabru, decorat de cu sute de cristale, iar în fiecare colț a tavanului există câte-o variantă mai mică a acestuia.

 Londra Londra poza

   La fel de spectaculoasă este și Sala Balului. Acesta a fost finalizată în anul 1855, în timpul domniei reginei Victoria. Dacă în aceea perioadă, Sala Balului era utilizată pentru a găzdui baluri și concerte, în prezent, aceasta este utilizată în scopuri oficiale. În Sala Balului sunt dispuse și două tronuri, aici, în 1902, a avut loc încoronarea regelui Edward al VII-lea și a reginei Alexandra. Tronurile sunt dispuse sub un baldachin, deasupra căruia tronează o serie de statui și medalioane cu chipurile reginei Victoria și a prințului Albert.

     Sala de Muzică a Palatului Buckingham a fost finalizată în anul 1831 și păstrează și astăzi același aspect. În această cameră sunt prezentați oaspeții care urmează să ia parte la o cină sau un banchet la palat. Totodată, Sala de Muzică a fost utilizată și pentru botezurile membrilor familiei regale. Spre exemplu, cei trei copii ai reginei Elisabeta a II-a au fost botezați aici, cu apă adusă din râul Iordan.

 Londra Londra poza

   Dacă alegeți să vizitați Palatul Buckingham nu puteți rata Galeria Picturilor. Aceasta a fost proeictată de către arhitectul John Nash și prezintă unele dintre cele mai importante picturi din colecția Royal. Picturile expuse aici se schimbă destul de des, deoarece regina Elisabeta a II-a împrumută picturi expozițiilor publice din Marea Britanie, dar și din străinătate. Printre pciturile expuse în galeria Palatului Buckingham se regăsesc operele lui Titian, Rubens, Rembrandt, Van Dyck și alții. În topul celor mai spectaculoase locuri de pe cuprinsul Palatului Buckingham se situează și Marea Scară. Acesta a fost proiectată de către John Nash, designul său fiind inspirat de teatrele londoneze. De-a lungul scării sunt dispuse portrete în mărime naturală a membrilor familiei regale britanice, precum George III, regina Charlotte, Ducele și Ducesa de Kent, Wiliam al IV-lea și alții.

 Londra Londra poza

Cele mai frumoase parcuri și grădini publice din Londra

    Londra este o metropolă cu foarte multe spații verzi. Pentru fiecare clădire și stradă există cam la fel de mult spațiu verde. Londra este locuită de circa 8,4 milioane de persoane și se mândrește cu tot atât de mulți pomi. Pentru a vă convinge de acest lucru, trebuie doar să ieșiți la o plimbare de-a lungul celor mai cunoscute bulevarde din Londra și nu veți fi nevoiți să vă deplasați prea mult și veți da peste un pom sau chiar mai mulți. 

Citeste mai mult.

Cele mai luxoase 10 hoteluri din Londra

Numărând anual câteva milioane de turiști, Londra este al doilea cel mai vizitat oraș din lume. Turiștii sunt atrași de numărul mare de muzee pe care le găzduiește orașul, de scena sa culturală, de străzile pline de istorie și de atracțiile turistice de top. Pe lângă toate acestea, Londra se mândrește și cu o multitudine de unități de cazare. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai luxoase hoteluri de cinci stele, care, odată alese, vă vor ajuta să aveți parte de o experiență la superlativ în capitala Marii Britanii.

Citeste mai mult.