Oferte Cazare - City Break Londra, London, Marea Britanie 🌆 2024

Cazare - City Break Londra 2024

      Londra este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume și are câte ceva de oferit pentru fiecare categorie de turiști; de la istorie și cultură la gastronomie bogată și numeroase localuri și unități de cazare. Londra este un oraș inovator, un creuzet al artei și culturii. Pe cuprinsul său, turiștii vor descoperi o mulțime de teatre, de muzee, precum și numeroase atracții turistice. Londra se mândrește cu peste 2000 de ani de istorie, astfel că la fiecare colț veți da peste edificii emblematice. Londra este și un oraș extrem de verde, pe cuprinsul său crescând circa 8,4 milioane de copaci.   Londra se mândrește cu o mulțime de parcuri și spații verzi, putând fi cu ușurință considerat un parc național. În plus, Londra este un oraș cosmopolit, fiind unul dintre cele mai multiculturale orașe din lume. Pe cuprinsul său viețuiesc peste 270 de naționalități și se vorbesc peste 300 de limbi străine. 

Citeste mai mult

City Break Londra 2024 face parte din regiunea Londra din Marea Britanie.

In Londra sunt 1226 hoteluri, din care 174 de hoteluri de 5 stele, 466 de hoteluri de 4 stele, 455 de hoteluri de 3 stele, 120 de hoteluri de 2 stele, 11 hoteluri de o stea.

Filtre City Break Londra 2024

Filtreaza hotelurile din Londra pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Londra, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Londra, una dintre cele mai frumoase metropole europene

   Londra este un oraș divers și captivant, care se mândrește cu o mulțime de atracții turistice. Un sejur în Londra nu are cum să fie decât foarte animat. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva dintre motivele pentru care se merită să petreceți un sejur în acest oraș. Turiștii care doresc să admire Londra de sus trebuie doar să urce în London Eye, o roată care are o înălțime de 135 de metri și are un diametru de 120 de metri. De aici, vor putea admira unele dintre cele mai reprezentative atracții ale Londrei, precum Big Ben, Parlamentul și Palatul Buckingham. O rotire completă a roții durează în jur de 30 de minute și vă va încânta cu o perspectivă diversă asupra orașului. London Eye este situat pe malul sudic al Râului Tamisa. Între anii 1999-2006, London Eye a fost cea mai înaltă roată din lume, după aceasta fiind întrecută doar de către Steaua Nanchang, din China. Proiectul London Eye a fost inițiat de către David Marks și Julia Barfield, care au participat la un concurs sponsorizat de către The Sunday Times și Fundația Arhitecturală din Marea Britanie, pentru comemorarea Mileniului. London Eye a fost finanțată de către British Airways. Construcția roții a început în anul 1998, iar inaugurarea sa a avut loc la 31 decembrie 1999, în prezența primului ministru Tony Blair, însă  a fost utilizată pentru prima dată în 9 martie 2000.  Inițial s-a avut în vedere  ca roata să fie demontată după 5 ani, însă datorită popularității sale continue, acest lucru nu s-a mai întâmplat. În anul 2006, roții i-a fost instalat un sistem de iluminare cu led, pentru a fi luminată și interesantă și în întuneric. Roata are montate 32 de capsule ovoide, așa cum sunt numite capsulele care transportă pasagerii. Numărul acestora corespunde celor 32 de cartiere, care împreună cu City of London, formează Londra Mare. Fiecare capsulă are o capacitate de 25 de pasageri și se sprijină pe suporturi motorizate, care acționează astfel încât capsula să rămână în poziție verticală pe măsură ce roata se învârte. Roata se mișcă atât de încet, făcând doar 2 rotații pe oră, încât nu trebuie să se oprească pentru debarcare sau îmbarcarea pasagerilor.

   The Shard este o altă modalitate prin care turiștii se pot bucura de o priveliște panoramică asupra Londrei. The Shard măsoară 300 metri înălțime și este de două ori mai mare decât orice altă construcție din oraș. The Shard permite turiștilor să admire orașul Londra de la nivelurile 68 și 69, precum și de pe platforma în aer liber, de la etajul 72. Astfel, turiștii vor putea admira întorsăturile râului Tamisa, Tower Bridge, Catedrala Sfântul Paul și alte atracții ale orașului.

poza Sejur în Londra, una dintre cele mai frumoase metropole europene

    Londra găzduiește unele dintre cele mai bune muzee și galerii din lume, la multe dintre acestea accesul fiind gratuit. În timpul sejurului în Londra, turiștii vor putea vizita Muzeul Britanic, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Științei și multe altele. Muzeul Britanic a fost fondat în anul 1753 și are o colecție care se întinde pe mai bine de două milioane de ani de istorie. Acesta a fost primul muzeu public de acest gen din lume, iar în prezent atrage anual peste 6 milioane de vizitatori. În cadrul muzeului, turiștii vor descoperi adevărate comori culturale, care datează începând cu perioada antică până în modernitate. Cele mai interesante exponate ale muzeului sunt mumiile egiptene și sculpturile din Partenon.  La o simplă vizită a muzeului veți călători în Grecia Antică și Egipt, în Africa, China și Europa Medievală. Pe lângă vasta colecție permanentă, Muzeul Britanic găzduiește și expoziții temporare, concentrate în jurul oamenilor, a locurilor și a poveștilor din trecut. Extrem de interesant este și Muzeul de Istorie Naturală, unde turiștii vor putea admira un schelet uriaș de balenă albastră, numit Hope, fosile de dinozauri și meteoriți din spațiul cosmic. Extrem de interesantă este expoziția temporară, care găzduiește fotografii ale animalelor sălbatice.  Accesul în Muzeul de Istorie Naturală este gratuit, însă este posibil ca participarea la unele expoziții și evenimente să fie contracost. Turiștii vor putea vizita în mod gratuit și Muzeul Științei. Acesta este cel mai vizitat muzeu de științe și tehnologie din Europa. Muzeul găzduiește peste 15.000 de exponate, printre cele mai interesante fiind nava spațială care l-a transportat pe astronautul Tim Peake înapoi pe Pământ de la Stația Spațială Internațională de pe Lună. Galeriile interactive de pe cuprinsul muzeului îi vor ajuta pe vizitatori să observe fulgerele, să admire cerul înstelat și să se bucure de multe alte experiențe inovative.

   În topul celor mai interesante obiective turistice de pe cuprinsul orașului Londra se situează și Catedrala Sfântul Paul. Construcția Catedralei a început în anul 1666, după ce un incendiu a distrus vechiul lăcaș de cult.  Piatra de temelie a noii catedrale a fost pusă în anul 1675, catedrala fiind terminată în anul 1710, după 35 de ani. Interiorul catedralei este extrem de luminos și aerisit, acest lucru datorându-se utilizării ferestrelor cu sticlă simplă, care au înlocuit vechile vitralii. Vitraliile au fost distruse în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Merită să acordați puțină atenție și fațadei vestice, care este absolut fermecătoare. Turiștii vor putea coborî în cripta catedralei, unde se află mormintele unor personalități importante din istoria Marii Britanii. Nu puteți rata faimoasa Galerie a Șoaptelor, al cărui renume este perfect justificat, deoarece și cel mai mic sunet, datorită acusticii extrem de bune, se aude în întreaga catedrală. Apoi, puteți vizita Galeria de Aur, unde veți fi recompensați cu priveliști dintre cele mai încântătoare.

poza Sejur în Londra, una dintre cele mai frumoase metropole europene

   Este imposibil să vizitați Londra și să nu vă fotografiați cu Tower Bridge. Podul Mobil traversează râul Tamisa și leagă cartierul Tower Hamlets de Southwark. Tower Bridge a fost finalizat în anul 1894, măsoară 240 metri lungime, iar turnurile sale gemene măsoară 61 de metri înălțime.  Între turnuri sunt dispuse o serie de alei, din sticlă, care sunt luate cu asalt de către turiști. Între anii 1909-1982, aleile au fost închise, deoarece deveniseră locul preferat al prostitoatelor și a hoților. Odată ajunși în Londra, turiștii se vor putea bucura și de un tur al Palatului Buckingham. Acesta servește atât ca birou, cât și ca reședință a reginei. Palatul Buckingham este unul dintre puținele palate regale funcționale până în zilele noastre. În timpul verii, turiștii vor avea posibilitatea de a vizita cele 19 săli de stat, care sunt absolut fascinante, fiind decorate cu picturi realizate de către Rubens, Canaletto și Rembrandt. De asemenea, turiștii vor putea admira colecția impresionantă de bijuterii a reginei Victoria.

poza Sejur în Londra, una dintre cele mai frumoase metropole europene

   Big Ben este un adevărat simbol al Londrei. Clădirea și-a luat numele de le celebrul clopot de 13 tone și jumătate, care le indică londonezilor ora exactă. Turnul, care adăpostește clopotul, a fost construit între anii 1858-1859, pe locul Palatului Westminster.  Primii 61 de metri ai turnului sunt construiți din piatră, restul construcției fiind construită din oțel, turnul având o înălțime totală de 96 de metri. Deși termenul de Big Ben se referă doar la ceas, londonezii numesc astfel întreaga clădire. Big Ben este celebru în întreaga lume și atrage, an de an, zeci de mii de turiști. 

poza Sejur în Londra, una dintre cele mai frumoase metropole europene

Cele mai frumoase parcuri și grădini publice din Londra

    Londra este o metropolă cu foarte multe spații verzi. Pentru fiecare clădire și stradă există cam la fel de mult spațiu verde. Londra este locuită de circa 8,4 milioane de persoane și se mândrește cu tot atât de mulți pomi. Pentru a vă convinge de acest lucru, trebuie doar să ieșiți la o plimbare de-a lungul celor mai cunoscute bulevarde din Londra și nu veți fi nevoiți să vă deplasați prea mult și veți da peste un pom sau chiar mai mulți. 

Citeste mai mult.

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham este reședința reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Palatul este situat în cartierul Westminster, luându-și numele de la reședința construită pentru ducele de Buckingham, John Sheffield.  Clădirea a fost achiziționată în anul 1762,  de către George al III-lea pentru soția sa, regina Charlotte. 

Citeste mai mult.

Cele mai luxoase 10 hoteluri din Londra

Numărând anual câteva milioane de turiști, Londra este al doilea cel mai vizitat oraș din lume. Turiștii sunt atrași de numărul mare de muzee pe care le găzduiește orașul, de scena sa culturală, de străzile pline de istorie și de atracțiile turistice de top. Pe lângă toate acestea, Londra se mândrește și cu o multitudine de unități de cazare. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai luxoase hoteluri de cinci stele, care, odată alese, vă vor ajuta să aveți parte de o experiență la superlativ în capitala Marii Britanii.

Citeste mai mult.